+48 791 001 191    +48 16 62 40 053

Przyjęcie okolicznościowe

Propozycja 1

cena za osobę - 135 zł

OBIAD:

ZUPY

JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

- Tradycyjny rosół z makaronem
- Krem z grzybów leśnych podawany groszkiem ptysiowym lub łazankami
- Krem z cukini z prażonym bekonem i grzankami czosnkowo – ziołowymi
- Bulion pieczarkowy z mini pierożkami
​ ​

DANIE GŁÓWNE

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

​ - Kompozycja Dworska (polędwiczka wieprzowa , schab pieczony, filet drobiowy) podawana z ziemniaczanym puree, faszerowaną pieczarką w akompaniamencie sosu pieczeniowego .
- Rolada wieprzowa faszerowana wędzonym bekonem, pieczarkami i cebulą podana z mixem kasz i fasolką szparagową w sosie myśliwskim.
- Schab Stadnickiego podawany na karmelizowanych marchewkach z opiekanymi ziemniakami i sosem demi glace.
- Medaliony schabowe po Królewsku (farsz 1 owocowy .farsz 2 mus drobiowy) podawane z ziemniaczanym puree i sosem dworskim z nutą tymianku.

SURÓWKI DO DANIA GŁÓWNEGO

( DWIE POZYCJE DO WYBORU)

​ - ćwikła z chrzanem
- buraczki na ciepło
- marchew na słodko
- surówka z białej kapusty
- surówka z pekińskiej kapusty
- sałatka wiosenna z vinegrettem
- surówka z czerwonej kapusty
- surówka selerowa z bakaliami

DESER

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

​ - Ciasto z dworskiej cukierni np. szarlotka na ciepło z lodami lub Sernik z bakaliami i sosem czekoladowym
- Deser lodowy z owocami i bakaliami z bitą śmietaną i sosem truskawkowym

KOLACJA:

PIERWSZA KOLACJA

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

- Roladka z filetu drobiowego z serem mozzarellą, szynką i suszonymi pomidorami w sosie serowym serwowana z opiekanymi ziemniakami i sałatką sezonową.
- Kotleciki drobiowe Hrabiny z szynką, serem i pomidorami serwowane z frytkami i sałatką coleslaw.
- Filet drobiowy faszerowany włoszczyzną i boczkiem serwowany z pikantnym ziemniakiem i surówką z porów.
- Podudzia drobiowe faszerowane włoszczyzną i pieczarkami serwowane sałatką wiosenną i babą ryżową z sosem.

ZIMNA PŁYTA

(PIĘĆ POZYCJI DO WYBORU)

​ - Półmisek wędlin z sosami: adżyka i tatarskim
- Małe galaretki drobiowe i Schab w galarecie
- Śledź w śmietanie z jabłkiem i młodą cebulką
- Terina drobiowa z żurawiną
- Pasztet z trzech mięs z ziołami
- Jajka w sosie wiosennym z majonezem
- Caprese - pomidory z mozzarelą i sosem balsamico

SAŁATKI

(DWIE POZYCJE DO WYBORU, KAŻDA NASTĘPNA: 5zł/OSOBA)

​ - Jarzynowa tradycyjna
- Pieczarkowa tradycyjna
- Selerowa z szynką i ananasem
- Grecka z fetą i oliwkami
- Z kurczaka pieczonego i ananasa
- Brokułowa z drobiowym gyrosem i sosem tzaziki

INNE

​ - Pieczywo ciemne i jasne bez ograniczeń
- Owoce serwowane na kloszach

NAPOJE

​ - Napoje kawa herbata bez ograniczeń
- Napoje zimne: soki oraz woda - bez ograniczeń

Propozycja 2

cena za osobę - 150 zł

OBIAD

ZUPY

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

​ - Tradycyjny rosół z makaronem
- Krem z grzybów leśnych podawany groszkiem ptysiowym lub łazankami
- Krem z cukini z prażonym bekonem i grzankami czosnkowo – ziołowymi
- Bulion pieczarkowy z mini pierożkami
​ ​

DANIE GŁÓWNE

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

​ - Kompozycja Dworska

(polędwiczka wieprzowa , schab pieczony, filet drobiowy)

podawana z ziemniaczanym puree, faszerowaną pieczarką w akompaniamencie sosu pieczeniowego .
- Rolada wieprzowa faszerowana wędzonym bekonem, pieczarkami i cebulą podana z mixem kasz i fasolką szparagową w sosie myśliwskim.
- Schab Stadnickiego podawany na karmelizowanych marchewkach z opiekanymi ziemniakami i sosem demi glace.
- Medaliony schabowe po Królewsku

(farsz 1 owocowy .farsz 2 mus drobiowy)

podawane z ziemniaczanym puree i sosem dworskim z nutą tymianku.

SURÓWKI DO DANIA GŁÓWNEGO

( DWIE POZYCJE DO WYBORU)

​ - ćwikła z chrzanem
- buraczki na ciepło
- marchew na słodko
- surówka z białej kapusty
- surówka z pekińskiej kapusty
- sałatka wiosenna z vinegrettem
- surówka z czerwonej kapusty
- surówka selerowa z bakaliami

DESER

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

​ - Ciasto z dworskiej cukierni np. szarlotka na ciepło z lodami lub Sernik z bakaliami i sosem czekoladowym
- Deser lodowy z owocami i bakaliami z bitą śmietaną i sosem truskawkowym

KOLACJA:

PIERWSZA KOLACJA

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

- Roladka z filetu drobiowego z serem mozzarellą, szynką i suszonymi pomidorami w sosie serowym serwowana z opiekanymi ziemniakami i sałatką sezonową.
- Kotleciki drobiowe Hrabiny z szynką, serem i pomidorami serwowane z frytkami i sałatką coleslaw.
- Filet drobiowy faszerowany włoszczyzną i boczkiem serwowany z pikantnym ziemniakiem i surówką z porów.
- Podudzia drobiowe faszerowane włoszczyzną i pieczarkami serwowane sałatką wiosenną i babą ryżową z sosem.

DRUGA KOLACJA

(JEDNA Z PROPOZYCJI DO WYBORU)

​ - Barszcz z krokietem lub pasztecikiem.
- Żur z kiełbasą i jajkiem.
- Zupa wołowa

ZIMNA PŁYTA

(SZEŚĆ POZYCJI DO WYBORU)

​ - Półmisek wędlin z sosami: adżyka i tatarskim
- Małe galaretki drobiowe i Schab w galarecie
- Śledź w śmietanie z jabłkiem i młodą cebulką
- Terina drobiowa z żurawiną
- Pasztet z trzech mięs z ziołami
- Jajka w sosie wiosennym z majonezem
- Caprese - pomidory z mozzarelą i sosem balsamico

SAŁATKI

(DWIE POZYCJE DO WYBORU, KAŻDA NASTĘPNA: 5zł/OSOBA)

​ - Jarzynowa tradycyjna
- Pieczarkowa tradycyjna
- Selerowa z szynką i ananasem
- Grecka z fetą i oliwkami
- Z kurczaka pieczonego i ananasa
- Brokułowa z drobiowym gyrosem i sosem tzaziki

INNE

​ - Pieczywo ciemne i jasne bez ograniczeń
- Owoce serwowane na kloszach

NAPOJE:

​ - Napoje kawa herbata bez ograniczeń
- Napoje zimne: soki oraz woda - bez ograniczeń

Dodatkowo do każdego pakietu proponujemy:

Napoje gazowana typu, Pepsi 0,5 l – 5 zł

Obniżone ceny na alkohole:

- ​Wyborowa 0,5 l. - 32 zł.
- Butelka wina - 35 zł.
- Piwo lane 0,5 l. - 6 zł.

Druga kolacja (barszcz z pasztecikiem lub żurek) - 8zł

Słone zakąski: pistacje, orzeszki ziemne, chipsy, paluszki - 15 zł./os.

Dworski Kredens - stół wiejski z mięsami, wędlinami oraz lokalnymi podrobami w formie bufetu - 16zł/os.

Ciasto mix – ciasto i ciasteczka drobne – 10 zł/ osoba